moja polska zbrojna
Od 25 maja 2018 r. obowiązuje w Polsce Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, zwane także RODO).

W związku z powyższym przygotowaliśmy dla Państwa informacje dotyczące przetwarzania przez Wojskowy Instytut Wydawniczy Państwa danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z nimi: Polityka przetwarzania danych.

Prosimy o zaakceptowanie warunków przetwarzania danych osobowych przez Wojskowych Instytut Wydawniczy – Akceptuję

Kucharze ze statuetkami

Bydgoszcz. Żołnierską 12-tkę kucharzy z Inspektoratu Wsparcia Sił Zbrojnych, którzy podczas Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie w 2012 r. zdobyli brąz dla Polski, uhonorowano imiennymi statuetkami ministra obrony narodowej.

Drużyna składająca się z 12 najlepszych wojskowych kucharzy pod dowództwem płk Grzegorza Banaka, szefa Oddziału Żywnościowego IWsp SZ na co dzień służy lub pracuje w jednostkach Wojsk Lądowych, Sił Powietrznych, Marynarki Wojennej i Inspektoratu Wsparcia SZ.

Kucharze już za kilka dni – 12 marca – przygotują w kwaterze głównej NATO (Bruksela) uroczysty posiłek z okazji rocznicy wstąpienia Polski w struktury NATO. Zjechali się więc do Bydgoszczy, by spakować niezbędny sprzęt i produkty. Przy tej okazji zorganizowane zostało spotkanie z szefem Inspektoratu Wsparcia SZ, w którego imieniu wystąpił zastępca szefa IWsp SZ – szef Sztabu gen. bryg. Ryszard Szczepiński. 

Generał Ryszard Szczepiński serdecznie podziękował wojskowym kucharzom za ich wysiłek. Z ogromnym zadowoleniem podkreślił, iż sława polskiego teamu z Inspektoratu Wsparcia sięga daleko i jest uznawana na międzynarodowej arenie. – To niezwykle satysfakcjonujące usłyszeć od kolegów z sojuszniczych armii, że dokonujecie kulinarnych cudów – powiedział. Generał Szczepiński wręczył kucharzom statuetki ministra obrony narodowej w dowód uznania ich osiągnięć na największym i najbardziej prestiżowym wydarzeniu w świecie kulinarnym, w którym udział wzięły 162 ekipy kucharsko-cukiernicze z 85 krajów.

* * *

Polska reprezentacja wojskowych kucharzy:
1.  st. szer. Piotr Welter − kapitan drużyny kucharzy − 1 bzab IWsp SZ
2. chor. Marek Wójcik − kucharz − JW 1560 Warszawa
3. st. szer. Magdalena Buganik − kucharz − JW 2399 Świętoszów
4. Pani Małgorzata Tatarek  − kucharz − CSMW Ustka
5. szer. Krystian Domeradzki  − kucharz − JW 1128 Malbork
6. st. szer. Radosław Irzemski − kucharz  − JW 1190 Bydgoszcz
7. plut. Maciej Rybicki − kucharz  − JW 3934 Olszewnica
8. st. szer. Zosia Balmas  − kucharz − CSSP Koszalin
9. st. szer. Tomasz Wąsacz  − kucharz − JW 4713 Tom. Maz.
10. st. szer. Sławomir Pukniel  − kucharz  − JW 1197 Bydgoszcz
11. pani Elżbieta Dziadykiewicz − kucharz  − 2 WOG Wrocław
12. chor. Henryk Morański  − kucharz  − JW 3934 Olszewnica

Źródło: Katarzyna Portianko-Gaca/Wydział Prasowy IWsp SZ

PZ

autor zdjęć: Katarzyna Portianko-Gaca/Wydział Prasowy IWsp SZ

dodaj komentarz

komentarze

~aneta
1365058140
Witam pozdrowienia dla pana krystiana D. Trzymam kciuki za dalsza karierę pozdrawiam Aneta.
31-80-A3-9D

By żołnierze mogli służyć bezpiecznie
 
Konsultacje polsko-niemieckie w Warszawie
Katastrofa M-346. Nie żyje pilot Bielika
Szczyt NATO: wzmacniamy wschodnią flankę
Spędź wakacje z wojskiem!
Wodne szkolenie wielkopolskich terytorialsów
RBN przed szczytem NATO
Krzyżacka klęska na polach grunwaldzkich
Olimp gotowy na igrzyska!
Oczy na Kijów
Strzelnice dla specjalsów
Medalowe żniwa pływaków i florecistek CWZS-u
Lato pod wodą
Pancerniacy trenują cywilów
Szpital u „Troski”
Pancerny sznyt
Mark Rutte pokieruje NATO
Biało-czerwona nad Wilnem
Specjalsi zakończyli dyżur w SON-ie
Unowocześnione Rosomaki dla wojska
Prezydent Zełenski w Warszawie
Zdzisław Krasnodębski – bohater bitwy o Anglię
Czujemy się tu jak w rodzinie
Szkolenie na miarę czasów
Niepokonana reprezentacja Czarnej Dywizji
Spotkanie z żołnierzami przed szczytem NATO
Sportowa rywalizacja weteranów misji
Szkolenie do walk w mieście
Sukces lekkoatletów CWZS-u w Paryżu
Serwis bliżej domu
Rusza operacja „Bezpieczne Podlasie”
Włoskie Eurofightery na polskim niebie
Polsko-litewskie konsultacje
Wojskowa odprawa przed szczytem Sojuszu
Ustawa o obronie ojczyzny – pytania i odpowiedzi
Ustawa o obronie ojczyzny – pytania i odpowiedzi
Za zdrowie utracone na służbie
Oficerskie gwiazdki dla absolwentów WAT-u
Jak usprawnić działania służb na granicy
Spadochroniarze na warcie w UE
Polski Kontyngent Wojskowy Olimp w Paryżu
Patrioty i F-16 dla Ukrainy. Trwa szczyt NATO
Wsparcie MON-u dla studentów
Walka – tak, ale tylko polityczna
Jack-S, czyli eksportowy Pirat
Szczyt NATO w Waszyngtonie: Ukraina o krok bliżej Sojuszu
Trzy miecze, czyli międzynarodowy sprawdzian
Śmierć przyszła po wojnie
Powstanie polsko-koreańskie konsorcjum
Szczyt NATO, czyli siła w Sojuszu
Roczny dyżur spadochroniarzy
„Oczko” wojskowych lekkoatletów
X ŚWIĘTO STRZELCA KONNEGO.
Ostatnia niedziela…
Naukowcy z MIIWŚ szukają szczątków westerplatczyków

Ministerstwo Obrony Narodowej Wojsko Polskie Sztab Generalny Wojska Polskiego Dowództwo Generalne Rodzajów Sił Zbrojnych Dowództwo Operacyjne Rodzajów Sił Zbrojnych Wojska Obrony
Terytorialnej
Żandarmeria Wojskowa Dowództwo Garnizonu Warszawa Inspektorat Wsparcia SZ Wielonarodowy Korpus
Północno-
Wschodni
Wielonarodowa
Dywizja
Północny-
Wschód
Centrum
Szkolenia Sił Połączonych
NATO (JFTC)
Agencja Uzbrojenia

Wojskowy Instytut Wydawniczy (C) 2015
wykonanie i hosting AIKELO