moja polska zbrojna
Od 25 maja 2018 r. obowiązuje w Polsce Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, zwane także RODO).

W związku z powyższym przygotowaliśmy dla Państwa informacje dotyczące przetwarzania przez Wojskowy Instytut Wydawniczy Państwa danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z nimi: Polityka przetwarzania danych.

Prosimy o zaakceptowanie warunków przetwarzania danych osobowych przez Wojskowych Instytut Wydawniczy – Akceptuję

Kucharze ze statuetkami

Bydgoszcz. Żołnierską 12-tkę kucharzy z Inspektoratu Wsparcia Sił Zbrojnych, którzy podczas Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie w 2012 r. zdobyli brąz dla Polski, uhonorowano imiennymi statuetkami ministra obrony narodowej.

Drużyna składająca się z 12 najlepszych wojskowych kucharzy pod dowództwem płk Grzegorza Banaka, szefa Oddziału Żywnościowego IWsp SZ na co dzień służy lub pracuje w jednostkach Wojsk Lądowych, Sił Powietrznych, Marynarki Wojennej i Inspektoratu Wsparcia SZ.

Kucharze już za kilka dni – 12 marca – przygotują w kwaterze głównej NATO (Bruksela) uroczysty posiłek z okazji rocznicy wstąpienia Polski w struktury NATO. Zjechali się więc do Bydgoszczy, by spakować niezbędny sprzęt i produkty. Przy tej okazji zorganizowane zostało spotkanie z szefem Inspektoratu Wsparcia SZ, w którego imieniu wystąpił zastępca szefa IWsp SZ – szef Sztabu gen. bryg. Ryszard Szczepiński. 

Generał Ryszard Szczepiński serdecznie podziękował wojskowym kucharzom za ich wysiłek. Z ogromnym zadowoleniem podkreślił, iż sława polskiego teamu z Inspektoratu Wsparcia sięga daleko i jest uznawana na międzynarodowej arenie. – To niezwykle satysfakcjonujące usłyszeć od kolegów z sojuszniczych armii, że dokonujecie kulinarnych cudów – powiedział. Generał Szczepiński wręczył kucharzom statuetki ministra obrony narodowej w dowód uznania ich osiągnięć na największym i najbardziej prestiżowym wydarzeniu w świecie kulinarnym, w którym udział wzięły 162 ekipy kucharsko-cukiernicze z 85 krajów.

* * *

Polska reprezentacja wojskowych kucharzy:
1.  st. szer. Piotr Welter − kapitan drużyny kucharzy − 1 bzab IWsp SZ
2. chor. Marek Wójcik − kucharz − JW 1560 Warszawa
3. st. szer. Magdalena Buganik − kucharz − JW 2399 Świętoszów
4. Pani Małgorzata Tatarek  − kucharz − CSMW Ustka
5. szer. Krystian Domeradzki  − kucharz − JW 1128 Malbork
6. st. szer. Radosław Irzemski − kucharz  − JW 1190 Bydgoszcz
7. plut. Maciej Rybicki − kucharz  − JW 3934 Olszewnica
8. st. szer. Zosia Balmas  − kucharz − CSSP Koszalin
9. st. szer. Tomasz Wąsacz  − kucharz − JW 4713 Tom. Maz.
10. st. szer. Sławomir Pukniel  − kucharz  − JW 1197 Bydgoszcz
11. pani Elżbieta Dziadykiewicz − kucharz  − 2 WOG Wrocław
12. chor. Henryk Morański  − kucharz  − JW 3934 Olszewnica

Źródło: Katarzyna Portianko-Gaca/Wydział Prasowy IWsp SZ

PZ

autor zdjęć: Katarzyna Portianko-Gaca/Wydział Prasowy IWsp SZ

dodaj komentarz

komentarze

~aneta
1365058140
Witam pozdrowienia dla pana krystiana D. Trzymam kciuki za dalsza karierę pozdrawiam Aneta.
31-80-A3-9D

Wioślarze i triatlonistka na podium
 
Wiedza na czas kryzysu
Debata o bezpieczeństwie pod szyldem Defence24
Pierwsi na oceanie
Skrzydła IT dla cyberwojsk
Polscy żołnierze stacjonujący w Libanie są bezpieczni
Odliczanie do misji na Łotwie
Ustawa o obronie ojczyzny – pytania i odpowiedzi
O bezpieczeństwie Europy w Katowicach
Ta broń przebija obronę przeciwlotniczą
Żołnierze ewakuują Polaków rannych w Gruzji
Posłowie dyskutowali o WOT
Więcej hełmów dla żołnierzy
Pilecki ucieka z Auschwitz
NATO on Northern Track
Husarz na straży nieba
Polskie czołgi w „najgroźniejszym z portów”
Czarne oliwki dla sojuszników
Polki pobiegły po srebro!
Ukraińscy żołnierze w ferworze nauki
W obronie wschodniej flanki NATO
Awanse na Trzeciego Maja
Pierwszy polski technik AH-64
Ustawa o obronie ojczyzny – pytania i odpowiedzi
Więcej pieniędzy dla żołnierzy TSW
Konkurs MON-u na pracę o cyberbezpieczeństwie
Idą wakacje, WOT czeka na kandydatów
Zmiany w dodatkach stażowych
Pierwszy polski F-35 na linii produkcyjnej
Lekkoatleci udanie zainaugurowali sezon
„Widziałem wolną Polskę. Jechała saniami”
Ustawa o obronie ojczyzny – pytania i odpowiedzi
Wojskowi medycy niosą pomoc w Iraku
NATO na północnym szlaku
Wiceszef MON-u: w resorcie dochodziło do nieprawidłowości
Sojuszniczy ogień z HIMARS-ów
Pytania o europejską tarczę
Po pierwsze: bezpieczeństwo!
Pływacy i maratończycy na medal
Nowe boiska i hala dla podchorążych AWL-u
O bezpieczeństwie na PGE Narodowym
Marynarka pilnuje gospodarczego krwiobiegu
Wojna w świętym mieście, część trzecia
Prezydent chce wzmocnienia odporności państwa
Jak Ślązacy stali się panami własnego domu
Dzień zwycięstwa. Na wolność Polska musiała czekać
Uwaga, transformacja!
Medyczne wnioski z pola walki
„Steadfast Defender ’24”. Kolejne uderzenie
Wojna w świętym mieście, epilog
Polsko-australijskie rozmowy o bezpieczeństwie
Systemy obrony powietrznej dla Ukrainy
Ameryka daje wsparcie
25 lat w NATO – serwis specjalny
Akcja „Bielany”, czyli Junkersy w ogniu
Daglezje poszukiwane
Prezydent mianował dowódców DGRSZ i DWOT
Morska Jednostka Rakietowa w Rumunii
Tragiczne zdarzenie na służbie
MON przedstawiło w Senacie plany rozwoju sił zbrojnych

Ministerstwo Obrony Narodowej Wojsko Polskie Sztab Generalny Wojska Polskiego Dowództwo Generalne Rodzajów Sił Zbrojnych Dowództwo Operacyjne Rodzajów Sił Zbrojnych Wojska Obrony
Terytorialnej
Żandarmeria Wojskowa Dowództwo Garnizonu Warszawa Inspektorat Wsparcia SZ Wielonarodowy Korpus
Północno-
Wschodni
Wielonarodowa
Dywizja
Północny-
Wschód
Centrum
Szkolenia Sił Połączonych
NATO (JFTC)
Agencja Uzbrojenia

Wojskowy Instytut Wydawniczy (C) 2015
wykonanie i hosting AIKELO