Dobra kuchnia w cenie

środa, 21 lipca 2021

W ramach zajęć taktycznych żołnierzy z 3 dywizjonu artylerii rakietowej polowe kuchnie zadbały o smaczne posiłki dla ćwiczącego pododdziału.

Żołnierze kompanii logistycznej po sprawnym przemieszczeniu się we wskazane miejsce, rozwinęli elementy dywizjonowego punktu żywienia. Wtorkowe (20.07.br.) zajęcia pozwoliły sprawdzić w praktyce organizację i funkcjonowanie kompanijnego punktu żywienia oraz prace na polowych kuchniach, będących na wyposażenie kompanii logistycznej (KPŻ-100, KP-340).

Podczas zajęć taktycznych doskonalono organizację zabezpieczenia bojowego jak również indywidualne czynności żołnierzy w czasie działanie pododdziału logistycznego w obronie.

Tekst: kpt. Katarzyna Tyszko

red. PZ

autor zdjęć: kpt. Katarzyna Tyszko, chor. Tomasz Gaiński